Onze CO2 compensatie via ArBolivia

Voor iedere reiziger die via ons de schitterende regio Andalusië ontdekt dragen wij een klein bedrag ter CO2 compensatie af aan ArBolivia. Dit is een non-profitorganisatie uit Bolivia, het geboorteland van David, medeoprichter van Iconico Travel. Hiermee proberen wij de CO2 uitstoot van alle vluchten en huurauto´s deels te compenseren en zo ons steentje bij te dragen aan een eerlijkere en duurzamere wereld.

ArBolivia is een sociale organisatie die zich inzet voor herbebossing van het Amazonegebied. Middels ondersteuning van de kennis en middelen van deze organisatie worden de boeren in staat gesteld hun land op duurzame wijze te beheren.

Samen planten ze inheemse hardhout bomen die op lange termijn zorgen voor inkomsten voor de lokale gemeenschap en behoud van de biodiversiteit van het regenwoud. Tussen de bomen worden gewassen (zoals koffie, cacao en fruitbomen) gekweekt die de gezinnen op de korte termijn een stabiel inkomen garanderen.

Inmiddels ondersteunt ArBolivia al 900 boeren en 165 verschillende Boliviaanse gemeenschappen en zijn er al ruim 2.340.604 bomen geplant.

Reismagazine

Een inkijkje krijgen in ons reismagazine vol tips, routes en achtergrondverhalen? Vraag nu gratis een preview versie aan en laat jezelf inspireren!

iconico reismagazine

Bijdrage 2022: door per Iconico-reiziger een deel van onze inkomsten af te staan aan ArBolivia hebben wij dit jaar een lokale boerengemeenschap in Bolivia kunnen helpen met het planten en onderhouden van ruim 120 hardhoutbomen.

ArBolivia is gecertificeerd door Plan Vivo, een internationaal erkende organisatie als het gaat om toonaangevende standaarden voor projecten op het gebied van landgebruik en gemeenschapsontwikkeling. Certificering onder Plan Vivo toont aan dat een project duurzaam is op de lange termijn, echt ten goede komt aan het levensonderhoud van mensen en vitale klimaat- en milieuvoordelen biedt.

ArBolivia is opgericht door Sicirec, een Boliviaans bedrijf met ecologische en sociale motivatie. Het heeft uitgebreide ervaring in het ontwerpen en implementeren van productieve initiatieven in de hele bosproductieketen op basis van een alomvattende benadering van landgebruik. De belangrijkste expertisegebieden zijn de aanleg, het beheer en de exploitatie van bosaanplantingen en natuurlijk bosbeheer. Alle initiatieven ontwikkeld door Sicirec worden ondersteund door drie fundamentele pijlers: het juiste gebruik van natuurlijke hulpbronnen en milieubehoud; de verbetering van de levensomstandigheden van hun partners en het genereren van eerlijke inkomsten voor alle deelnemers.

Deel dit bericht:

Vorige blog
Alles over Sevilla voor jouw stedentrip
Volgende blog
Top 10 bezienswaardigheden Andalusië die je wilt vermijden! + Mooiste plekjes die je wél gezien wilt hebben…
Bekijk ook