duurzaam

Duurzame reis Andalusië

Reizen is fantastisch, het stelt ons in staat andere culturen te ontdekken, te ontspannen en iconische momenten te beleven. Tegelijkertijd willen we verantwoord omgaan met het milieu. Daarom hebben wij van Iconico Travel stappen gezet om Andalusië op een duurzame wijze te ontdekken. Met naast oog voor de natuur ook aandacht voor de lokale bevolking en de leefbaarheid.

Dit doen wij om jouw reis zo duurzaam mogelijk te laten verlopen:

  • Wij focussen ons op kleinschalige reizen, weg van de massa, zodat mens, milieu en economie in evenwicht blijven.
  • We hebben goedwerkende sociale netwerken met lokale partners. De Andalusische boeren zullen je vol trots hun (h)eerlijke en veelal ecologisch verbouwde producten tonen, zoals vers fruit, wijn en olijfolie.
  • Onze accommodaties zijn specifiek uitgezocht op hun kleinschaligheid en duurzame inzetbaarheid (gebruik van zonnepanelen, waterzuivering, ontbijt met lokale producten).
  • Onze geselecteerde excursies en tips brengen je in contact met het Andalusische natuurschoon: wandel- en fietsroutes, ongerepte stranden en paardrijtochten.
  • Ons bedrijf is volledig gedigitaliseerd. Telecommunicatie is tegenwoordig helemaal ingeburgerd. Het kennismakingsgesprek vindt daarom op afstand plaats.
  • En naast ons digitale kantoor gaan we bovendien papierverspilling tegen door ons uitgebreide reismagazine en reisbescheiden (tickets, reserveringen) alleen online met onze reizigers te delen. Zo heb je al je benodigde informatie via je smartphone, tablet of laptop direct bij de hand.

Duurzaam en sociaal initiatief

Wij compenseren de CO2 uitstoot van onze vluchten en auto´s door een kleine bijdrage van je reis af te dragen aan ArBolivia. Bolivia is het geboorteland van David.

ArBolivia is een sociale organisatie die zich inzet voor herbebossing van het Amazonegebied. Middels ondersteuning van de kennis en middelen van deze organisatie worden de boeren in staat gesteld hun land op duurzame wijze te beheren.

Samen planten ze inheemse hardhout bomen die op lange termijn zorgen voor inkomsten voor de lokale gemeenschap en behoud van de biodiversiteit van het regenwoud. Tussen de bomen worden gewassen (zoals koffie, cacao en fruitbomen) gekweekt die de gezinnen op de korte termijn een stabiel inkomen garanderen.

Inmiddels ondersteunt ArBolivia al 900 boeren en 165 verschillende Boliviaanse gemeenschappen en zijn er al ruim 2.107.647 bomen geplant.