ervaringen

’’

15-daagse Rondreis Koninklijk Andalusië

Een rondreis Andalusië stond al lang op ons verlanglijstje. Dit jaar voor het eerst zonder kinderen op vakantie en kon het eindelijk gaan gebeuren. Na wat zoekwerk op internet kwamen we de site van Iconico Travel tegen en wat zag dat er geweldig uit. De 15-daagse rondreis Koninklijk Andalusië bevatte eigenlijk alles wat wij wilden gaan zien en doen. Vooral de keuze voor kleinschalige (duurzame) accommodaties en de verschillende activiteiten geregeld door een Nederlander die in Spanje woont en dus uit ervaring spreekt, beter kan eigenlijk niet! Wat hebben wij genoten en veel gedaan en gezien.

De keuze voor het hotel in Malaga op perfecte locatie (loop afstand trein station en centrum), een parel vonden wij het hotel in Almunia del Valle met een prachtig uitzicht en heerlijke ontbijtjes en genoten van overheerlijke diners, maar ook het Patio hotel in Cordoba was een waar paradijsje midden in de stad, handig dat je van tevoren een parkeerplaats kunt reserveren. Genoten van een zeer ruime kamer in Sevilla. In Ronda lekker relaxen aan het zwembad, stukje rijden naar het centrum was voor ons geen probleem. Laatste hotel was een Finca gerund door Belgen, supergezellig en daar ook genoten van heerlijke 3-gangen diners bereidt door de eigenaar (voormalig chef kok).

Heel handig dat de belangrijkste bezienswaardigheden (Alhambra, de Mezquita en wandelroute Caminito del Rey) al op voorhand met tijdslot gereserveerd zijn. Maar ook alle tips welke route te rijden en de bezienswaardigheden onderweg zijn zeer zeker een pluspunt. Zo hebben wij het kasteel in Almodovar del Rio bezocht, waar Game of Thrones is opgenomen, echt een aanrader.

Qua activiteiten vonden wij de e-bike tour in de Siërra Nevada, de fietstour in Sevilla en de Via Verde fietsroute zeer aan te bevelen. Wat was alles goed geregeld en duidelijk uitgelegd in de door jullie aangeleverde reisbescheiden en het zeer uitgebreide digitale reismagazine. Alles was perfect en tot in de puntjes verzorgd. Iedereen die wij gesproken hebben, was ook vol lof over Iconico Travel! Chapeau Ivo en super bedankt voor het verzorgen van onze vakantie!

Ervaring Iconico Travel
Wilbert & Mijnie
’’

15-daagse Rondreis Koninklijk Andalusië

Een schitterende prachtige rondreis en kennismaking met het mooie Andalusie.

Na wat zoeken op internet kwamen we terecht bij Iconico Travel. In een aangenaam kennismakingsgesprek hebben we onze wensen kenbaar kunnen maken en afgewogen met de tips, adviezen en mogelijkheden van en met Ivo. Hierop is door Ivo een reisvoorstel gemaakt met
alle bijzonderheden. Overzichtelijk, duidelijk en gedetailleerd met alle mogelijkheden en consequenties van de reis inclusief uitvoerige informatie over de vlucht, autohuur, route, de accommodaties en activiteiten. Alles tot in de puntjes geregeld. Daaruit is een mooie reis ontstaan.

Vol verwachtingen en vertrouwen zijn we op reis gegaan. De route adviezen en tips voor onderweg waren heel waardevol. Nauwelijks snelwegen maar prachtige wegen door een mooie natuur met af en toe zeer smalle(berg)landweggetjes. Leuke uitdagingen. De activiteiten bij de verschillende onderdelen van de reis waren indrukwekkende, bijzondere en speciale hoogtepunten. Met name de Caminito del Rey, ook de Bodega Kieninger, Real Alcazar paleis, de Mezquita en het Alhambra, zonder daarbij afbreuk te doen aan de andere activiteiten, mooie
wandelingen en lunch tips. En ook hier waar nodig allemaal geregeld en afgesproken. Bij de accommodaties vielen we van de ene verwondering in de andere. Na de eerste, B&B Posada de Torcal denk je dat het niet beter kan. Cortijo Las Piletas, Palacio Bucarelli, Hotel Boutique Patio del Posadero en Almunia del Valle zijn allemaal kleinschalige paradijsjes met zeer te waarderen ecologische
instellingen. Vooral heel persoonlijk en hartverwarmend was het welkom en de gastvrijheid in al de accommodaties, waarbij niet alleen het ontbijt en diner met passie verzorgd, in veel gevallen naar ons idee 5 sterren verdiende.

Deze “iconische” reis was voor ons een rijke en prachtige ervaring die we zullen koesteren. Onze grote waardering en dank aan Ivo voor het vormgeven en samenstellen van deze onvergetelijke reis.

Review Iconico Travel
Mathieu & Mieke
’’

15-daagse Rondreis Koninklijk Andalusië

Jammer genoeg zit onze reis er weer op. Wat hebben we genoten van de plekken op onze rondreis. Mooie steden, cultuur en natuur. Hierdoor hebben we een goed beeld gekregen van Andalusië dankzij de adviezen en tips van Iconico. De verschillende overnachtingen in de stad en op prachtige hacienda’s buiten de steden zorgden voor hele fijne afwisseling. De gastvrijheid van de eigenaren van de B en B’s waren uitzonderlijk en een hele belevenis. Het digitale magazine hebben we helemaal gebruikt. Onderweg naar bijzondere plekjes als tussenstop, restaurants waar we genoten hebben en eigenlijk waren de Spanjaarden zelf de slagroom op de taart.

Dankzij Ivo van Iconico hebben wij een heel compleet beeld van Andalusië gekregen op een hele bijzondere manier en daar willen wij je voor bedanken. Tip zou zijn waren er maar meer Ivo’s in andere landen, die niet voor het standaard gaan maar voor een echte belevenis.

Tot slot de laatste locatie bij Veerle en Jurgen was uitmuntend, prachtige kamer, uitstekende gastvrouw en gastheer (je voelt je gelijk thuis) uitstekend eten en altijd flexibel en meedenkend.

Heel veel succes en dank voor je inzet.

Ervaring rondreis Andalusië Iconico Travel
Henk & Tine
’’

15-daagse rondreis Andalusië

Wil je een mooie en afwisselende rondreis door Andalusië maken dan kan ik je Iconico travel van harte aanbevelen. Wij hebben onlangs een rondreis gemaakt die door Iconico travel is samengesteld. Zij hebben een gevarieerd en boeiend reisprogramma voor ons samengesteld waarin rekening is gehouden met onze persoonlijke wensen. De reisroute was een perfecte balans tussen culturele bezienswaardigheden, historische locaties, lokale gastronomie en natuur. Iconico travel onderscheidt zich door de zorgvuldig geselecteerde overnachtingsadressen die een extra dimensie aan onze reis hebben toegevoegd. Van charmante boutique hotels tot mooie, gezellige B&B’s. De overnachtingsadressen bevinden zich in karakteristieke historische wijken of in een mooie landelijke omgeving, afhankelijk van de plaats die je bezoekt. Iconico travel bezoekt de overnachtingsadressen ook zelf. Hierdoor kunnen ze de kwaliteit van de accommodaties beoordelen en ervoor zorgen dat ze aan de verwachtingen van hun klanten voldoen. Ook de zorgvuldig samengestelde reisinformatie over de gebieden, steden en overnachtingsadressen was van topkwaliteit. Het heeft ervoor gezorgd dat we een goede keuze hebben kunnen maken van de zaken die we tijdens onzer reis hebben gedaan en gezien. Iconico travel is een echte aanrader.

Ervaring rondreis Andalusië Iconico Travel
Marga & Appie
’’

12-daagse rondreis Andalusië

Wat een schitterende kennismaking met Andalusië was deze reis. Via internet waren we bij Iconico Travel terecht gekomen en vanaf het eerste contact was duidelijk dat Ivo service en persoonlijkheid hoog in het vaandel draagt. Onze reis werd helemaal op maat gemaakt en met ons besproken. De accommodaties die uitgekozen werden waren een voltreffer. Ook de activiteiten werden tot in de puntjes geregeld en geboekt. Tot in het detail was de reis voorbereid, uitgewerkt en locaties geinformeerd. We verbleven in 4 verschillende regio’s: Antequera, Ronda, Granada en La Axarquia. Alle details en reisinformatie kregen we digitaal toegestuurd, alsook een zeer uitgebreid reismagazine met alle informatie, inclusief parkeertips, suggesties, typische zaken voor die bepaalde regio. Kortom super compleet en heel handig; Het was eenvoudig weg een 5* ervaring en aarzelen dan ook niet om voor een volgende reis naar Andalusie terug via Iconico Travel te boeken.
Ivo, nogmaals hartelijk dank voor alles!

Ervaring rondreis Andalusië Iconico Travel
Marc, Annick en Jill
’’

14-daagse rondreis Andalusië

We hebben een fantastische reis beleefd in Andalusië en bezochten Ronda, Caminito del Rey, Málaga, La Axarquia, Granada, Córdoba en Sevilla. We waren via internet op zoek naar specialisten in Andalusiëreizen en kwamen zo bij Iconico Travel. De werkwijze van Iconico Travel spreekt ons enorm aan: snel reageren op mails, eerst een persoonlijke videobelafspraak, om onze wensen te inventariseren en na 1 dag al een geweldig mooi compleet uitgewerkt reisvoorstel, voorzien van accommodaties, die we zelf nooit hadden kunnen vinden. Ons gevoel was meteen goed, niet alleen door de perfecte communicatie door Ivo, maar ook door de manier waarop betaling via STO Garant plaatsvond. Op elk moment, zelfs tijdens de reis, is Iconico telefonisch, of nog makkelijker, via Whatsapp bereikbaar. Dat is prettig, waardoor we zelfs tijdens onze reis nog op nieuwe dingen geattendeerd werden. Ook de persoonlijke aandacht (Ivo zorgde voor een flesje wijn met gepersonaliseerd kaartje in een van onze B&B’s), vanuit de eigenaren van de accommodaties sprak ons erg aan. De smalle wegen naar sommige hooggelegen slaapplekken toe was voor mij een wat minder leuke ervaring, maar stuk voor stuk geweldig mooie locaties.

Alleen de voorbereiding van onze reis was al erg leuk, doordat we ons persoonlijk digitale reismagazine van maar liefst 118 pagina’s ontvingen. Zoveel waardevolle informatie met foto’s over mooie routes naar onze hotels/B&B’s, parkeerplekken, plattegronden, wandelingen in de omgeving, eetgelegenheden en vele andere leuke tips, waardoor onze reis steeds meer vorm kreeg. We hebben echt genoten van het mooie Andalusië en willen er zeker nog een keer terug om de vele mooie plekjes die we nog niet hebben kunnen zien, alsnog te bezoeken. Ivo, bedankt voor het samenstellen van deze geweldige reis!

Ervaring rondreis Andalusië Iconico Travel
Stephan & Susanne
’’

15-daagse Natuur Rondreis Andalusië

Wij hebben een supermooie vakantie gehad in Andalusië. Het begon al met het eerste contact met Ivo om de reis te regelen. Prettig hoe hij meedenkt over de invulling van de reis. Ook handig de bouwstenen waar je uit kunt kiezen.
Het was onze eerste kennismaking met Andalusië, maar zeker niet de laatste. We zijn op diverse mooie plekken geweest. En hebben bij verschillende leuke adressen geslapen. Soms was de weg er naar toe wat spannend. Smalle weggetjes en slecht wegdek. Maar dat went snel. Wij vonden het erg leuk om steeds weer ergens anders te overnachten. Elke keer was het weer een verrassing.
Het reismagazine was heel handig. Daar hebben we regelmatig gebruik van gemaakt.
Ons beviel de combinatie natuur en de mogelijkheid om steden te bezoeken heel goed.
We hebben mooie wandelingen gemaakt. En heerlijk gefietst en gelopen in Malaga en Granada.
We zijn van plan om nog een keer terug te gaan om Andalusië verder te ontdekken. En zullen dit dan zeker weer via Iconico doen.

ervaring Iconico Travel
Raymond & Ilonka
’’

16-daagse Natuur Rondreis Andalusië

We hebben een superfijne reis gehad door het mooie Andalusië dat onze verwachtingen overtrof. Wij hadden gekozen voor een natuur rondreis omdat we niet alleen maar steden wilden bezoeken. Dit was een goede keuze. We hebben zoveel mooie wandelingen gemaakt in de schitterende natuur van Andalusië, maar ook genoten van Ronda, Granada en Nerja.

Alles was heel goed geregeld door Iconico Travel en we dachten steeds dat de B&B’s niet beter konden worden, maar toch werden we elke keer weer opnieuw positief verrast. Door de mogelijkheid om te dineren bij verschillende B&B’s leek het soms ook wel een culinaire reis. Voor ons sprong vooral de B&B Posada del Torcal eruit, dit vonden wij de mooiste B&B met een schitterend uitzicht . Maar ook de andere waren allemaal super, soms moest je er wel wat verder voor rijden of een smalle bergweg op maar dit was het uiteindelijk allemaal waard. Wij zijn ook naar Cabo de Gata geweest, een klein natuurgebied achter Almeria waar we verbleven in een kleine B&B. Dit vonden wij een heel bijzondere ervaring mede door het landschap, de ongerepte natuur en de werkelijk schitterende kustlijn. Iconico Travel bedankt voor deze mooie en bijzondere reis met allemaal kleine pareltjes!

De foto toont het voortreffelijke ontbijt bij Casa del Burro, hoog in de bergen bij Nerja.

Ervaring rondreis Andalusië Iconico Travel
Anne-Marie & Marcel
’’

10-jarige Jubileumreis van Beround Testing B.V. naar Malaga

In juni 2024 vierde Beround Testing B.V. haar 10-jarig bestaan met een spectaculaire jubileumreis naar Malaga, samen met dertig collega’s. Onder de deskundige leiding van onze reisleider Ivo, ontdekten we de rijke cultuur en adembenemende landschappen van Malaga.

De samenwerking bij het samenstellen van het reisprogramma was bijzonder prettig. Ivo luisterde aandachtig naar onze wensen en slaagde erin een programma samen te stellen dat perfect aansloot bij onze verwachtingen. We begonnen onze reis met een ontspannen catamarantocht langs de kust en sloten de dag af met een authentieke tapas- en wijntour. De volgende dag verkenden we de binnenlanden via een spannende jeeptour en vierden we ’s avonds ons jubileum op een dakterras met een schitterend uitzicht over de stad. De reis eindigde met een interessante fietstour door Malaga en een heerlijke rodizio-lunch.

De momenten van ontspanning tijdens de catamarantocht, het genieten tijdens de excursies, en het proosten op ons 10-jarig jubileum op het dakterras benadrukten onze kernwaarde ‘happiness’.

Bedankt Ivo en iedereen die deze geweldige ervaring heeft mogelijk gemaakt!

ervaring Iconico Travel jubileumreis Málaga
Beround
’’

8-daagse fly & drive Ronda en Málaga

Een reis op maat! Precies naar onze wensen. Iconico Travel heeft dat helemaal waargemaakt! Zo fijn dat alles voor je wordt geregeld. En alles was goed geregeld; de vlucht, de autohuur, een mooie en sfeervolle accommodatie in de buurt van Ronda en een appartement op een toplocatie in het historische centrum van Malaga. Het digitale reismagazine dat Ivo op maat voor ons heeft gemaakt hebben helemaal doorgespit en de tips gebruikt voor onze uitstapjes! Top! We hebben genoten van onze mooie en afwisselende 8-daagse reis naar het prachtige Andalusië.

Ervaring Iconico Travel reis Andalusië
Wim & Ellen
’’

16-daagse Rondreis Koninklijk Andalusië

Andalusië bezoeken stond al heel lang op ons verlanglijstje. Eind 2023 zochten we naar een goede reisorganisatie met veel keuzemogelijkheden en hulp bij het boeken van de tickets en dergelijke. Duurzaamheid vinden we ook belangrijk. En hotels afwisselend in de stad en meer buiten om ook te kunnen wandelen. Zo kwamen we uit bij Iconico Travel. En we hebben hier geen minuut spijt van gehad. De reis was GEWELDIG! Wat een bijzondere hotels hebben jullie voor ons gevonden. Bij Granada Almunia del Valle in de Sierra Nevada is onze top, samen met El Posada del Torcal en Patio de Posadero in Córdoba. Mede dankzij het persoonlijk met ons samengestelde reisprogramma, waarin alle hotels, activiteiten en tickets waren verzorgd, hadden we een afwisselende prachtige reis. Door gebruik te maken van de tips voor onderweg en de tips uit het digitale reismagazine hebben we veel gezien en ook geproefd. Het landschap vonden we zeer afwisselend, wat een vergezichten! Kortom: we hadden een geweldige reis, hebben veel gezien, veel gewandeld, heerlijke gegeten, mooie ritten gemaakt. Ivo, dank je wel. We hebben genoten.

Review Iconico Travel
Hans & Marianne
’’

10-daagse rondreis Andalusië

Waarom kiezen voor Iconico Travel?
Eigenlijk is de vraag: waarom zou je NIET kiezen voor Iconico Travel?
Werkelijk alles was perfect geregeld!

Het begint al bij de start.
Tijdens een video-call overloopt Ivo samen met jou als potentiële klant je wensen.
Na dit gemoedelijk gesprek gaat Ivo aan de slag en kort nadien krijg je een persoonlijk reisvoorstel. Na enkele kleine aanpassingen op onze vraag ontstond ons perfect reisplan.

Daarna krijg je netjes alle noodzakelijke en documenten en informatie:
Do’s & dont’s, interessante adresjes, leuke weetjes, …
Daarmee kan je dan aan de slag om je eigen accenten te leggen.

En ook als je ter plaatse bent, kan je nog altijd beroep doen op Iconico als er toch een onvoorzien probleem opduikt.

De verrassing op de (voor)laatste dag bracht het geheel tot next level.
Voor ons staat Iconico Travel gelijk aan “zorgeloos reizen”.

Bedankt voor deze onvergetelijke ervaring.

Ervaring Iconico Travel Andalusië
Wendy & Johan
’’

12-daagse Rondreis Koninklijk Andalusië

Hallo Ivo,

We zijn weer terug van onze rondreis door Andalusië. Het was in een woord geweldig. Alle hotels waren bijzonder en alle informatie die je ons van te voren gaf, maakte de reis nog mooier. Cultuur, natuur en lekker eten, alles was nog beter dan in onze verwachting. Dank je wel ook voor de lekkere fles cava, die we bij het laatste hotel van jullie ontvingen. Die gaan we zeker opdrinken en proosten op de herinneringen aan een fantastische reis. Wij gaan zeker terugkomen naar Andalusië, want we hebben nog heel veel te ontdekken.

Mardo & Hany
’’

8-daagse Fly & Drive Málaga en Ronda

Overweldigend Andalusië.
Aan het begin van dit jaar het idee op gevat om in het najaar naar een land te gaan waar de temperaturen 20 + zijn in die periode. We wilden beslist niet met één van de grote touroperators op stap. Via via kwam reisbureau Iconico op ons pad. Na een intake (beeld)gesprek hebben we onze ideeën van de vakantie verteld. We wilden een beetje stad, wat fietsen en wandelen in de natuur, wat cultuur en historie opsnuiven De steden zijn Malaga en Ronda geworden. We hebben gefietst langs de stranden en op de Via Verde, gewandeld door natuurgebieden en voor cultuur en historie een bezoek aan een Bodega met Spaanse lunch, markt in Malaga, Romeinse, Moorse en Spaanse bouwwerken en enkele “witte dorpjes” Ivo heeft ons een prachtige week bezorgd waarin al onze wensen vervuld zijn. Twee puike logeeradressen en daarnaast hebben we genoten van de mensen in Andalusië. Zo vriendelijk en behulpzaam hebben wij het zelden meegemaakt. Sommige onderdelen waren compleet voor ons geregeld, waaronder ook de auto en de vliegreis, andere onderdelen aangedragen als idee dat we verder zelf in konden vullen. Wij denken intussen al aan een vervolg. Alleen het vooruitzicht laat de zon al schijnen

Ervaring Iconico Travel
Piet & Tity
’’

16 daagse reis door Andalusië

Dit jaar gingen we eens op vakantie buiten het hoogseizoen.. Normaal gaan wij altijd kamperen met een tent, maar eind september/begin oktober is het best wel vroeg donker eigenlijk, dus zullen we dit jaar niet eens iets anders zoeken? Misschien is Zuid Spanje wel lekker, nog mooie temperaturen en genoeg te doen hadden we gehoord. Maar als je in het na-seizoen op vakantie gaat wil dat zeggen dat je tijdens de zomervakantie voor je collega’s achterwacht bent geweest en dan na de zomervakantie komt iedereen uitgerust terug en gaat het los op werk, begrotingen voor 2024, nieuwe opdrachten, enz enz….. eigenlijk te weinig tijd om nog eens goed een reis uit te stippelen naar een omgeving die je helemaal niet kent.

Nou met even een beetje googelen kwamen we zo’n 5 weken voor onze vakantiedatum terecht bij Iconico Travel van Ivo Haitsma. En dat bleek een gouden greep te zijn. In een online meeting op vrijdagavond van een klein uurtje werden de persoonlijke wensen doorgesproken en kwam Ivo met allerhande tips en adviezen die nog afgewogen konden worden. Op zaterdagochtend kwam daar al het op maat gemaakte voorstel voor een 16 daagse reis door Andalusië en het koste ons niet veel moeite om daar onze goedkeuring voor te geven….enkele kleine zaken nog even aanpassen en Ivo ging aan de gang om ook tijdsloten bij bezoeken waar je voor moet reserveren vast te leggen (naast de vliegtrip, huurauto en verschillende overnachtingsgelegenheden).

Betaling allemaal veilig geregeld via STO garant en binnen een week hadden we alle reis bescheiden binnen inclusief een prachtig reismagazine die helemaal afgestemd was op onze reis en op onze te bezoeken bezienswaardigheden.

De overnachtingsgelegenheden waren echt fantastisch, precies wat we zochten, elke keer verrassend mooi verzorgd, prachtig gelegen en met gastvrije eigenaren. Dit hadden we zelf nooit gevonden en dankzij Iconico hebben wij een fantastische reis gehad en een nieuw stukje Europa ontdekt waar we zeker naar teruggaan……en om het dan weer net zo verrassend te houden boeken we dan weer bij Iconico! Bedankt Ivo en tot ziens!

Review Iconico Travel
Margonda & Paul
’’

15-daagse Rondreis Koninklijk Andalusië

Wij hebben genoten van onze 15-daagse rondreis door Andalusië. Alle dagen mooi weer gehad, tussen de 32 en 36 graden.

We zijn begonnen in Malaga, mooi rustig stadshotel Soho Boutique Urban, met een uitstekend ontbijt, mooi centraal gelegen.

Vandaar zijn we naar Villanueva de la Concepcion gegaan, waar we verbleven bij B&B Posada del Torcal. Dit was geweldig, prachtig hotel, mooie kamer en schitterende omgeving, ontbijt was uitstekend en ’s-Avonds kon je er heerlijk op het terras dineren.

Toen naar Cordoba, we verbleven in het boutique hotelletje: Patio del Posadero. We hadden een grote kamer en het zwembad op het dak was geweldig. Ontbijt was supergoed en de omgeving lekker rustig.

Van Cordoba naar Ronda, hier verbleven we bij Cortijo las Piletas, een mooie kamer, maar de tuin was erg rommelig, ontbijt was matig en je kon er ’s-Avonds niet dineren, alleen een diepvriesmaaltijd opwarmen, daar hebben we geen gebruik van gemaakt. We werden genoodzaakt op ’s-Avonds 12 km verderop in Ronda te eten.

Toen naar Sevilla, hier verbleven we bij Triana House Hotel, hele mooie kamer echter geen ramen naar buiten, dit vonden we jammer, maar heerlijk ontbeten en het hotelletje lag mooi centraal.

Van Sevilla naar Granada, hier verbleven we in La Almunia del Valle in Monachil. We hebben nog nooit in zo’n mooi hotel en omgeving verbleven. De mensen waren ontzettend gastvrij en belangstellend. Het terras was geweldig, waar we heerlijk konden ontbijten en dineren.

Ivo, wat een supervakantie hebben we gehad in Andalusië, dankzij jouw hotelkeuzes en de prachtige steden, daar hebben we heel erg van genoten. Het contact met jou was heel plezierig en bij vragen, kregen wij direct antwoord.

Ervaring Iconico Travel
Neel & Tim
’’

15-daagse Rondreis Actief Andalusië

Wij waren onbekend met Spanje én zodoende ook Andalusië maar hadden het wel nog steeds op ons lijstje staan. Op zaterdagmorgen daarom toch maar een vakantie uitzoeken naar Spanje, maar wel een waarbij we binnen 6 dagen konden vertrekken. Iconico sprong er op internet direct uit met een voor ons zeer aantrekkelijke Fly drive “rondreis actief Andalusië”. Wij hadden er direct een heel goed gevoel bij. Een berichtje gepost, direct daarop contact en een digitale intake met Ivo en aan het begin van diezelfde avond was de gehele reis geboekt, ondanks het korte tijdstip van vertrek.

Alleen moest de rondreis in een omgekeerde route worden gedaan i.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties. Wij begonnen daardoor in Ronda i.p.v. Sevilla, bij nader inzien zou starten in een grote stad voor ons beter zijn geweest. Dan hadden wij wat meer rust kunnen nemen aan het eind van de rondreis. Maar dit doet verder niets af aan onze vakantie beleving waarin alles perfect was geregeld door Iconico. Prachtige hotels/B&B en bouwsteen excursies (fietsen over de Via Verde, de schitterende/avontuurlijke Caminito del Rey, de jeeptour Donana en de fietstour in Sevilla).

Andalusië is een prachtige en zeer veelzijdige regio met verschillende landschappen. De reis is ons zeer goed bevallen en van de accommodaties hebben wij zelfs een top 5 samengesteld. Hierin ontlopen Cortijo las Pilatas in Ronda en Valle del Arroyo in Cortelazor elkaar nauwelijks maar de gastvrijheid van Johan en Luc was doorslaggevend. Elke accommodatie was daarnaast ook weer totaal anders qua sfeer en inrichting, een prima mix zodoende.

Review fly en drive rondreis Andalusie
Peter & Linda
’’

15-daagse Rondreis Koninklijk Andalusië

We zijn net terug van een fantastische reis door Andalusie. De voorpret was al compleet toen we de reisbescheiden en het digitale magazine ontvingen een dag of 14 voor aanvang van de reis. Heel duidelijk met de routes en accomodaties met adressen van de reis en geboekte tours. Wat hebben we genoten. alles perfect geregeld. Er was een mooie mix gemaakt van cultuur en natuur. Prachtige omgeving, relaxte sfeer, lekker eten en natuurlijk de aangename temperatuur hebben allemaal bijgedragen aan geweldige vakantie. We kunnen het iedereen aanraden om via Iconico travel een reis te boeken.

Review Iconico Travel
Inge & Willy
’’

12-daagse Natuur Rondreis Andalusië

Onze reis met Iconico naar Andalusië was niets minder dan geweldig ! We willen dit moment gebruiken om onze oprechte dankbaarheid te uiten voor de onvergetelijke reis die we hebben gehad. Het was meer dan een vakantie; het was een super ervaring waar we enorm van hebben genoten.

De verschillende locaties die we hebben bezocht, waren stuk voor stuk top. Elk verblijf was niet alleen prachtig, maar we werden ook zeer hartelijk ontvangen door de eigenaren, wat onze reis des te specialer maakte. Elke locatie had iets unieks en speciaals!

De organisatie van de autoverhuur verliep vlekkeloos, wat ons veel stress bespaarde. Daarnaast willen we Ivo bedanken voor het warme welkom met een lekker flesje wijn en een kaartje bij ons eerste verblijf – dat gaf ons meteen het gevoel thuis te zijn.

Kortom, Iconico heeft ons een fijne topvakantie bezorgd waar we met veel plezier aan zullen terugdenken. Onze oprechte dank gaat uit naar Ivo voor de geweldige service en onvergetelijke herinneringen. We kunnen niet wachten om in de toekomst weer met Iconico te reizen.

Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke reiservaring, aarzel dan niet om Iconico te kiezen. Ze zullen je verwachtingen overtreffen!

Review Iconico Travel
Patric & Gunther
’’

12-daagse rondreis Andalusië

Heel last minute namen wij contact op met Iconico om een reis samen te laten stellen. We hadden vage ideeën, maar zelf een rondreis samenstellen was een te grote uitdaging. Al snel werd een kennismaking gepland en konden we al onze wensen kwijt. Binnen no time kregen we een voorstel en na wat aanpassingen hebben we geboekt… en 12 dagen intens genoten! Kort maar bondig: het was moeilijk om weer weg te gaan. De goed geregelde autohuur, de uitgebreide reisbescheiden, de fantastische accommodaties en de reistips: alles droeg bij aan een heerlijke vakantie. De landelijke accommodaties vlak buiten Ronda en Granada gaven de tijd om lekker op te laden en mooie hikes te maken en de accommodaties in Sevilla en Malaga waren perfect om ook de Spaanse stadssfeer mee te krijgen. Al met al zijn wij super tevreden en komen we zeker een keer terug! We willen Ivo van harte bedanken voor de snelle en uitmuntende regeling van deze reis!

Ervaring Iconico Travel
Ben & Hanneleen
’’

11-daagse rondreis Andalusië

In één woord ‘GEWELDIG’!!
Wat hebben we genoten van onze fly and drive vakantie in Andalusie. De voorpret begon al met het persoonlijke contact met Ivo. Wat zijn onze wensen en verwachtingen? Daar werd goed naar geluisterd en op ingespeeld. En ook een latere aanpassing in het programma was geen enkel probleem. We zijn gestart in Malaga, waar we in een prachtig hotel verbleven. Daarna via een pittoreske route doorgereisd naar Ronda, waar we in een geweldige B&B bij John en Wilbert verbleven. Vervolgens richting Granada waar we in La Almunia del Valle verbleven, mijn persoonlijke ‘hemel op aarde’. En onze laatste verplaatsing was richting La Axarquia. Wederom een onvergetelijk mooie B&B bij Fred en Monique. Uit alles spreekt ‘het persoonlijke’. Ook tijdens onze reis hebben we een aantal keer contact met Ivo opgenomen en niets is hem te veel. Hij regelt alles, hij denkt mee. En alle B&B eigenaren kennen hem ook persoonlijk en spreken enthousiast over hem. Wat hebben we genoten! Dank je wel Ivo!

Beoordeling Iconico Travel
Familie Post
’’

15-daagse Rondreis Koninklijk Andalusië

Wij hebben een prachtige 15 daagse reis gemaakt door Andalusie (eind mei, begin juni 2023), gestart en geëindigd in Málaga. Via internet kwamen we bij Iconico Travel. Na een mail te hebben gestuurd reageerde Ivo snel, en maakten we een afspraak voor beeld whats-app. Zo konden we elkaar zien en spreken. Intussen had ik ook gelezen dat Iconico Travel is aangesloten bij STO Garant. Het voelde heel betrouwbaar.

Wij vertelden Ivo dat wij erg houden van rust en natuur, en van cultuur. Ivo heeft dit heel goed begrepen, want we hebben overnacht in 3 wat afgelegen hotels met mooie uitzichten. Heerlijk! We wandelden de Caminito del Rey, El Torcal de Antequera, de los Cahorros en fietsten de Via Verde. Mooie natuur! In Córdoba en Sevilla zaten we juist in het oude centrum. In die drukke steden hebben we alles te voet kunnen doen. Prachtige cultuur! Voor de reisdagen kregen we leuke tips voor onderweg.

Echt fijn is het om vantevoren al de hotels, huurauto, alle excursies, fietstoers en hammambezoek te reserveren en te betalen. De reis is zo helemaal uitgestippeld en je hoeft alleen maar te genieten! Onderweg kun je de tips uit het reismagazine lezen. De laatste dag toch ook nog een bezoek aan het strand en haven van Marbella. Het gaf een heel fijn gevoel dat we contact konden hebben met Ivo vantevoren, tijdens en na de reis. Het was een goed georganiseerde reis, geheel naar onze wensen! Dank aan Iconico Travel.

Review Iconico Travel
Jos & Diana
’’

15-daagse Natuur Rondreis Andalusië

Wij zijn blij met onze keuze voor Iconico Travel dat onze eerste rondreis door Andalusië tot in de kleinste details geregeld heeft.

Wij wilden graag met onze kinderen van 13 en 17 een reis door de natuur van het zuidelijke deel van Spanje maken.

Iconico Travel is, na een gesprek met ons over onze wensen, snel binnen 1 dag met een voorstel gekomen dat ons goed beviel.

Niet alleen dat. Iconico gaat verder dan een ander reisbureau het doet. Wij kregen een zeer uitgebreide beschrijving van de route, plaatsen en aanbevelingen van bezienswaardigheden, restaurants etc. Daarnaast bieden ze nog reserveringen voor de georganiseerde uitstapjes of toegangskaarten voor musea.

Beste Ivo en David, bedankt voor jullie service en veel succes met Iconico Travel!

Review Iconico Travel
Joan & Monika
’’

6-daagse fly & drive Málaga en La Alpujarra

Wat een heerlijke ervaring 6 dagen Andalusië in mei. Na aankomst word je al snel opgenomen in de ontspannen Spaanse sfeer. Iconico Travel regelde voor ons een huurauto. Met behulp van het reismagazine reden we richting ons B&B in Sierra Nevada. Onderweg genietend van de vele pittoreske dorpjes met de kleine straatjes. Altijd wel een verrassend steegje met een klein cafeetje. Tip: je besteld kleine maaltijden en deelt en proeft dit met elkaar. (Dit is in Spanje heel gebruikelijk, een echte aanrader!) Wij nemen de Spaanse relaxedheid graag mee naar huis en Ivo (Iconico Travel) top geregeld! Ook fijn een Nederlandse reisbegeleiding! Gracias y hasta la proxima vez.

Ervaring Iconico Travel
Siep en Wilma
’’

13-daagse Rondreis Koninklijk Andalusië

Het was een echte zorgeloze reis, omdat alles tot in de puntjes door jullie geregeld was. Zelfs tijdens de reis informeerden jullie of alles naar wens verliep. De accommodaties waren geweldig. De een nog mooier dan de ander, de uitbaters waren stuk voor stuk vriendelijk en behulpzaam. De steden die we bezocht hebben waren allemaal meer dan de moeite waard. Málaga, Granada, Córdoba, Ronda en Antequera. We hebben het Alhambra, de Mezquita en kathedralen bezocht, een wijnproeverij gedaan, en de fietstocht over de Via Verde was een sportieve belevnis met mooie uitzichten. De Caminito del Rey: wat een prachtige natuur en bovenal bouwkunst, hoe de loopbruggen aan de wanden bevestigd zijn. Prachtige mooie ervaring. Bij verschillende eetgelegenheden gaan eten die jullie hadden aanbevolen. Prima adressen.
We zullen zeker nog een keer gebruik maken van een door jullie georganiseerde reis. We hebben genoten!

Ervaring Iconico Travel rondreis Andalusië
Annelies & Hans
’’

21-daagse Rondreis Koninklijk Andalusië + Costa de la Luz

Wij hebben ontzettend genoten van de heel erg mooie reis door Andalusië. De accommodaties waren zonder meer goed tot super comfortabel. Met name de ligging was heerlijk, centraal in de steden en heerlijk rustig op de achteraf plekken. Deze afwisseling bood ons de gelegenheid om te genieten van de mooie cultuur als ook de prachtige natuur in Andalusië. Jullie gids bood heel veel tips voor de bewegwijzering, de activiteiten en bezienswaardigheden. Maar ook van de tips voor een hapje en drankje hebben wij dankbaar gebruik gemaakt. Geen enkele van jullie eettips is ons tegengevallen. Ook de parkeer tips waren heel handig. En verder hebben wij volop genoten van de Spaanse gastvrijheid, de heerlijke rust en natuurlijk prachtig weer (20-26 graden en heel veel zon). Hartelijk bedankt voor de prettig geregelde organisatie.

Ervaring Iconico Travel Jan en Ans
Jan en Ans
’’

Rondreis Koninklijk Andalusië

Beste Ivo en David,

We zijn net weer aangekomen op Schiphol na een ongelofelijk mooie vakantie. Wat was het prachtig, we hebben zoveel mooie dingen gezien zoals o.a. het Alhambra, de Mezquita, Ronda, het Real Alcázar en zoveel meer. Maar ook hebben we genoten van de prachtige natuur, de pueblos blancos, de fietstocht over de Via Verde en de Caminito del Rey.

We zijn jullie zo dankbaar voor de geweldige organisatie van onze reis. Alle excursies waren tot in de puntjes geregeld, de hotels die jullie voor ons hebben uitgekozen waren in één woord geweldig en het reismagazine was onze routekaart naar heerlijke restaurants en mooie plaatsen om te bezoeken.

We zijn het er beiden over eens dat we nog nooit zo´n goed georganiseerde en verzorgde reis hebben gehad terwijl we heerlijk genoten van de vrijheid om zelf onze dagen in te vullen in het prachtige Andalusië.

Reviews ervaringen Iconico Travel
Victorine en Annemiek
’’

14-daagse Rondreis Koninklijk Andalusië

We wilden graag een rondreis maken door Andalusië. Genoeg te vinden op internet maar dat was het iedere keer net niet, niet wat we zochten of veel te duur, noem maar op. Na veel zoeken op internet kwamen wij bij Iconico Travel uit. Een mailtje gestuurd en er kwam snel een reactie. Wat ik zelf heel fijn vond was het persoonlijke gesprek via whatsapp waar nog eens besproken werd wat onze wensen waren. En daar volgde een mooi voorstel uit, geheel naar onze wensen. In Málaga aangekomen de auto opgehaald, ook goed geregeld, en op naar Granada.
Wat een prachtige reis, Granada en van daaruit door naar Córdoba, Sevilla en Ronda en terug naar Málaga voor een strandvakantie.

De hotels waren stuk voor stuk mooi en comfortabel met heel vriendelijk en behulpzaam personeel. Het Las Casas de la Judería in Córdoba een plaatje, klein, knusse hoekjes en centraal gelegen. En in Ronda de Cortijo las Piletas, midden in de natuur, prachtig uitzicht, een rustpunt na de grote steden. En toch maar 10 minuten met de auto van Ronda vandaan.

Aan het persoonlijke travel magazine hebben we veel plezier beleefd. Met parkeerplaats zoeken tot eten en uitgaan, leuke tips die we regelmatig gevolgd hebben.

Alles bij elkaar een prachtige vakantie waar we lang van zullen nagenieten en een service van Ivo en Iconico Travel die top is. We zullen in de toekomst zeker weer graag gebruik maken van jullie kennis en service. Veel succes verder met Iconico Travel!

Reviews ervaringen Iconico Travel
Helly & Tama
’’

Rondreis Andalusië

We hebben Iconico Travel in de hand genomen om ons een afwisselende reis te adviseren in Andalusië. Ondanks de korte voorbereiding zijn ze daar voortreffelijk in geslaagd.

We zijn onze reis gestart in Ronda en hebben enorm genoten van het kleinschalige hotel Alavera de los Banos. De authentieke uitstraling, de ligging en de persoonlijke touch waren fantastisch. Vanuit hier was het makkelijk om de stad en omgeving van Ronda te ontdekken. Via de prachtige route van de witte dorpen zijn we naar ons tweede hotel Sindhura gereden. Wederom een fantastische locatie met een prachtig zwembad en een fenomenaal uitzicht op de zee. Zelden hebben we van zo’n mooie zonsondergang genoten. Vanuit hier hebben we uitstapjes gedaan naar Cadiz en de mooie stranden van Zahara de los Atunes. De vele restaurants van het naastgelegen sfeervolle Vejer de la Frontera is een echte aanrader. Met een dolfijnen tocht in Tarifa als tussenstop gingen we onderweg naar ons volgende adres, B&B Lagabella. Weer een totaal andere omgeving in de bergen waar we warm werden verwelkomd door de Nederlandse eigenaren. Wat een ligging en uitzicht hadden we hier, met als kers op de taart een jacuzzi onder een sterrenhemel.

Op weg naar de laatste accommodatie hebben we een bezoekje gebracht aan Alhambra (Granada). Vanwege de warmte hebben we ons bezoek beperkt tot de prachtige tuinen, maar dat smaakt naar meer voor een volgende keer. Eindbestemming was Guadix waar we overnachtten in een bijzondere grotwoning. We hebben genoten van het Western achtige landschap van Guadix met uitzicht op de Sierra Nevada. We hebben de vakantie op een waardige manier afgesloten met een ballonvaart over het gebied. Een indrukwekkende en fantastische beleving vanaf het moment dat de ballonnen werden klaargemaakt voor vertrek tot aan de veilige landing.

Al met al hebben we 2 geweldige weken gehad waarbij we heerlijk hebben genoten van het weer, het landschap, het heerlijke eten en de mooie locaties. De keuze om Iconico te betrekken bij het advies en de organisatie is zeer waardevol geweest. Niet in de laatste plaats vanwege het prachtige én handige reismagazine waaruit we dagelijks onze keuzes maakten wat te gaan doen. Echt een unieke aanpak!

Reviews ervaringen Iconico Travel
Boris, Martine, Hidde & Fiene
’’

Rondreis Koninklijk Andalusië + La Axarquía

Wij zijn weer thuis. Graag willen wij je bedanken voor het organiseren van onze reis. We hebben het fantastisch gehad. Alles was tot in de puntjes geregeld en wat een geweldige accommodaties! Vooral de accommodaties in Granada, Córdoba, Ronda en La Axarquía sprongen er qua gastvrijheid en vriendelijkheid voor ons uit. Wij vonden het ook heel prettig dat alle excursies al geregeld en betaald waren. Alles wat we gedaan hebben was ook erg leuk en prima geregeld. Als laatste ook dank voor het mooie reismagazine. We hebben hier veel aan gehad en veel plezier aan beleefd. Hiermee weten jullie je echt te onderscheiden! Wij zullen jullie organisatie zeker aanbevelen.
Reviews ervaringen Iconico Travel
Hans & Petra
’’

10-daagse rondreis Andalusië

Het team van Iconico Travel heeft ervoor gezorgd dat we een onbezorgde, op maat georganiseerde, maar vooral heerlijk ontspannende vakantie beleefd hebben in het prachtige Andalusië. Na een paar persoonlijke contacten hadden ze duidelijk goed begrepen wat wij verwachten. We reisden vanuit Eindhoven naar Malaga om dezelfde dag door te reizen naar Ronda waar we drie dagen verbleven bij Wilbert en John, een soort Bed & Breakfast op een unieke locatie bovenop een heuvel in Arriate. Hun persoonlijke ontvangst en kennis van de omgeving en hun hartelijkheid zorgde voor drie aangename dagen waarbij wij vooral Ronda en omgeving hebben verkend. Zij zorgden voor goede ideeën als we die al niet konden vinden in de zeer goed gedocumenteerde reisgids van Iconico Travel. Een minpuntje zou kunnen zijn dat er geen airconditioning is in de kamer, maar zelfs tijdens de hittegolf die er heerste toen wij er waren, bleef de hitte redelijk goed uit de kamers, die bovendien een adembenemend uitzicht hadden. Sevilla was onze volgende bestemming, drie dagen in temperaturen boven 38°… Gelukkig was het mooie Soho boutique hotel wel voorzien van airco, handig voor een goede nachtrust. Sevilla is een prachtige stad, met veel cultuur, architectuur, natuur, lekker eten,… opnieuw goed gedocumenteerd in de reisgids van Iconico. De reis naar Sevilla was op zich al een belevenis doorheen de bergen van Andalusië, langs prachtige dorpjes waarbij we zeker Grazalema moeten vermelden, fantastisch! Ook tijdens onze laatste trip vanuit Sevilla terug naar Málaga hebben we van de gelegenheid gebruikt gemaakt om maximaal van de natuur en het landschap van Andalusië te genieten. Zo ontdekten we een natuurreservaat voor flamingo’s en andere watervogels in Fuente de Piedra, mooi! Ook Málaga heeft onmiskenbare troeven, de kathedraal en de (vroegere) minaret, het museum van Picasso, het Gibralfaro en Alcazaba, de stad zelf en natuurlijk het strand en de Middellandse Zee. Deze laatste heeft ons toch een dag welgekomen rust geboden. Andalusië is zoals verwacht een aanrader dankzij de combinatie van oude en diverse culturen, het landschap en de natuur, het lekkere eten en het klimaat. We hebben er zeer van genoten en keren er nog terug. Het team van Iconico Travel zullen we dan zeker opnieuw contacteren omdat ze ervoor gezorgd hebben dat wij alvast een zorgeloze vakantie gehad hebben.

Peter & Milly
’’

Rondreis Koninklijk Andalusië

Rondreis koningssteden Andalusië…hoe gaan we dat aanpakken? Zoekend op internet komen we bij Iconico travel uit. Binnen een paar dagen hebben we al een zeer prettig persoonlijk gesprek met Ivo. We zijn altijd op zoek om buiten de gebaande paden te gaan om zo iets nieuws te ontdekken en we voelen dat dat bij hem kon! Een prachtig reisvoorstel kregen we, waarbij onze wensen volledig in opgenomen waren en aangevuld door Ivo met nog meer tips en ideeën. Wat was het een prachtige persoonlijke reis! Echt boven onze verwachtingen. Idyllische plekken om te overnachten en overal was aan gedacht en voor gezorgd qua excursies. We hoefden alleen maar te genieten. Op de achtergrond bleef Ivo ook bereikbaar via de app en dat voelde erg fijn. Iconico, onwijs bedankt!

Reviews ervaringen Iconico Travel
Martijn en Laetitia Thielen-Huis
’’

Reis langs Costa de la Luz en Antequera

Andalusië werd onze vakantie bestemming en wat was het er mooi!! Na iedere bocht een nieuw schilderij. Wat hebben wij genoten, de natuur, de mooie wandelingen, het er met elkaar zijn, de prachtige witte dorpjes en de geweldige B&B´s die voor ons geboekt waren door Iconico Travel!! Het was perfect Ivo en David, dankzij jullie inzet nog meer genoten!! Bedankt en heel veel succes!!

Reviews ervaringen Iconico Travel
Jetty
’’

Reis langs Costa de la Luz en Antequera

Iconico Travel, jong reisbureau, dat een uitgebreid, prachtig verzorgd digitaal magazine aanbiedt met op maat te maken reizen.
Nadat er door Ivo en David goed was geluisterd naar ons verlanglijstje, een mix van gastronomie, ontspanning, natuur en cultuur, kregen we al vlot een aantrekkelijk reisvoorstel toegestuurd. Ons eerste fantastisch gelegen verblijf lag nabij het schilderachtige Vejer de la Frontera aan de Costa de la Luz. De eigenaars Alejandro en Ana waren zeer vriendelijk en behulpzaam, de kamers keurig, het mediterrane eten overheerlijk en bovendien was de accommodatie een ideale uitvalsbasis voor o.a. een trip naar de zandduinen van Tarifa, het strand en de historische stad Sevilla. Het tweede deel van onze reis reden we door het bergland van de Sierra de Grazalema. Hier trok het glooiende landschap met zijn verschillende kleurschakeringen aan ons voorbij, adembenemend. Onderweg hebben we enkele authentieke pueblos blancos bezocht om uiteindelijk aan te komen in de luxe B&B nabij Villanueva de la Concepción met het Torcal gebergte in de achtertuin! Natuurlijk werd er gewandeld door dit prachtige natuurgebied. De durfals onder ons waagden zich ook aan de Caminito del Rey waar je over een smal pad boven een kloof loopt. Fruitboer Juan liet ons kennis maken met voor ons nog onbekende fruitsoorten en liet ons proeven van overheerlijk zongerijpt fruit. De reis werd afgesloten in het bruisende Málaga. Hier hebben we nog lekkere tapas gegeten en een drankje gedaan op een panoramaterras. Gracias Ivo en David voor de perfecte organisatie, van begin tot eind!
Ervaringen reizen Andalusië
Aggie
’’

12-daagse reis Costa de la Luz en Antequera

De reis boeken bij Iconico Travel is een aanrader. 

We hebben een prachtige tijd gehad in Andalusië dankzij het enthousiaste meedenken en de persoonlijke service en adviezen van Ivo en David. Zij brachten ons in de eerste week in Costa de la Luz, waar we verbleven in een droom van een B&B. Zeer goed verzorgd, zeer vriendelijke mensen en een prachtige locatie. Met de huurauto hebben we mooi getoerd en we hebben ook wandelingen gemaakt uit de reisgids. De tweede helft van de vakantie logeerden we in de prachtige B&B Posada Del Torcal, bij Veerle en Jurgen. Een schitterend uitzicht over het dal en op El Torcal. De gastvrije eigenaars zorgden voor een zeer aangenaam verblijf. Het ontbijt was verrukkelijk en de diners ook. Een aanrader (ook van Iconico Travel) is de wandeling Caminito del Rey, spectaculair langs de wand in een kloof. De wandeling naar de start duurt wel iets langer dan 10 minuten, maar het was er ook zo mooi. Iconico Travel brengt je naar het leven van de locals in Andalusië, een zeer vriendelijk volk. We hebben genoten! Dank jullie wel heren! 

Reviews ervaringen Iconico Travel
Anita
’’

20-daagse rondreis Andalusië

Een actieve én ontspannen vakantie

Met Iconico Travel wordt reizen door Andalusië een feest. Ivo en David zorgen ervoor dat alles vooraf perfect geregeld is: tickets, auto, superleuke en afwisselende accommodaties, culturele (Mezquita in Córdoba) en actieve activiteiten (fietsen over de Via Verde de la Sierra). Bovendien krijg je als extra hun zeer gedetailleerde en actuele elektronische reisgids die bomvol tips staat met o.a. de beste rooftop bars, tapas en andere restaurants. Ook bijzondere wijken en leuke bezienswaardigheden buiten de bekende toeristische gebieden vind je hierin alsook de mooiste witte dorpen. Doordat zij de hotels en B&B persoonlijk kennen, voelden wij ons telkens weer gewaardeerde gasten,
die allerhartelijkst werden ontvangen. Voor ons begon een ontspannen vakantie bij Iconico Travel;
zeker de volgende keer weer!

Peter & Isabella
’’

Rondreis Koninklijk Andalusië

Ivo, we hebben een geweldige reis gehad door Andalusië, mede dankzij jouw bemiddeling. Alles bij de locaties was perfect geregeld. Reisafstand naar de verschillende locaties was prima te doen. De locatie in Granada was echt perfect. Leuke eigenaren, prima personeel, mooie kamers en gelegen in een mooie natuurlijke omgeving. Het hotel in Sevilla was top. Geweldige kamers, schoon en zeer vriendelijk personeel. Echt een aanrader. Malaga was ook weer geweldig. Prima kamers, schoon en compleet. Leuke bereidwillige eigenaren en een geweldig ontbijt. Zeker een B&B om nog een keer te bezoeken. Nogmaals dank voor je bemiddeling en wellicht tot ziens.
Reviews ervaringen Iconico Travel
Nico, Abelien, Eddy en Evelien
’’

City(out)break Málaga en La Alpujarra

Afgelopen zomer heb ik via Iconico Travel een prachtige city-outbreak geboekt, waarbij ik een bezoek aan Málaga heb gecombineerd met een rondreis door het Sierra Nevada gebergte (in de streek La Alpujarra). Door tips van Ivo heb ik alle hoogtepunten van Málaga in slechts anderhalve dag kunnen bekijken (o.a. het Alcazaba, leuke bodega’s en de botanische tuinen). Hoogtepunt van de reis was echter het bezoek aan Capileira en Trevélez in het Sierra Nevada gebergte. Onderweg kom je namelijk allerlei historische witte dorpen en vergezichten tegen. In Capileira heb ik overnacht in het fraaie Hotel Finca Los Llanos. Dit hotel heeft een mooi buitenzwembad met een fantastisch uitzicht over het gebergte, tot 19:00 uur was de temperatuur prima, hierna ging de zon onder en koelde het heel erg snel af op grote hoogte. Deze reis is zeker een aanrader!

Jesse
’’

Rondreis Málaga, La Axarquía, Ronda, Antequera

Via Iconico Travel hebben wij Andalusië op een mooie manier weten te ontdekken. Op aanraden van hun hebben wij tijdens onze reis de fietsroute langs de Via Verde, de oude spoorlijn, gedaan. We fietsten door een prachtige vallei en kwamen vele tunneltjes tegen en hebben heerlijk geluncht bij een van de stations die is omgebouwd tot restaurant. De fietshuur was keurig geregeld. Ook bezochten wij de ecologische wijnboer in de buurt van El Torcal. Via een kronkelend pad kwamen we op een adembenemende plek tegen de bergflanken waar Javier ons al stond op te wachten. Na een enthousiaste rondleiding kregen we tot slot een overheerlijke rosé. In één woord fantastisch. Ook hebben we fruitboerin Rita in La Axarquía bezocht en een uitgestippelde route daar door het binnenland gereden. We reden door valleien met vele mangobomen, geweldig! Door de lokale tips van Ivo en David hebben wij de regio echt beter leren kennen. Bedankt jongens!

Bert & Lianne
’’

Rondreis Málaga, La Axarquía en Antequera

De excursies die ik heb gedaan via Iconico Travel kan ik zeker aanbevelen. Alles was erg goed geregeld en op deze manier heb ik op een leuke manier kennis kunnen maken met het lokale leven van Andalusië. Een van de excursies was een bezoek aan een traditioneel familiebedrijf die olijfolie produceren, echt super leuk en in een fantastische omgeving. Houd je camera maar stand-by, want omgeving is echt Instagram proof. Ook een excursie naar de fruitboerderij is erg de moeite waard. De eigenaar geeft op een super leuke en humoristische manier een rondleiding door zijn fruitgaard en je krijgt de mogelijkheid om verschillende soorten fruit uit de omgeving te proeven. Zelf heb ik op advies van Iconico Travel een fietstocht in Málaga gedaan, langs de kust en vissersdorpjes. Dit is echt de moeite waard als je in Málaga bent, op deze manier echt de stad op een leuke, actieve manier leren kennen. De B&B´s die Iconico aanbiedt, zijn geweldig. Erg sfeervol en comfortabel. Ontzettend vriendelijke en behulpzame eigenaren, die ook veel weten te vertellen over de omgeving, waardoor ik weer een hele andere authentieke kant van Andalusië heb gezien.

Bezoek fruitboerderij Andalusië
Angela de Lange