Fly en drive Málaga en Antequera

Tijdens deze fly & drive dompel je je onder in het moderne en smaakvolle Málaga, een internationele hotspot aan de Middellandse Zee. Daarnaast ontdek je de "campo", het platteland rondom Antequera vanuit een mooie B&B waar je nog in stilte kunt genieten van de prachtige natuur.
1
Dagen
1
Locaties

Programma

Je begint deze fly & drive met drie overnachtingen in het bruisende Málaga. Direct na aankomst op het vliegveld staat er een taxi voor je klaar of neem je de metro waarmee je binnen 15 minuten in het centrum van de hoofdstad van de Costa del Sol bent.

Al wandelend door het centrum maak je kennis met de vele musea en monumenten waar de stad rijk aan is, van het imposante Alcazaba tot de meesterwerken van Picasso. De lokale keuken proef je tussen de Malagueños in de authentieke tapasbars en tropische cocktails drink je op een door ons aanbevolen rooftopbar.

Naast cultuur snuiven en culinair genieten, is er ook tijd om het verstand even op nul te zetten door een fietstocht te maken langs de kust naar de oude visserswijken El Palo en Pedregalejo, en aldaar een vers gevangen visje te eten op de boulevard. Tevens is het stadsstrand La Malagueta altijd binnen handbereik voor een verfrissende duik in de Middellandse Zee.

Bouwstenen in Málaga

Accommodatie in Málaga

Dit boutique hotel staat in de creatieve wijk Soho, dichtbij de haven Muelle Uno. Binnen vijf minuten sta je midden in het bruisende centrum van Málaga met zijn authentieke tapasbars en trendy rooftopbars. De ideale uitvalsbasis om na het uitgebreide ontbijtbuffet de stad te verkennen of te relaxen op het stadsstrand Playa de la Malagueta.

Je sluit deze iconische reis af in de omgeving van Antequera. De rust van de “campo”, het platteland, is perfect om de batterij nog even op te laden onder de Andalusische zon. Natuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op met twee bijzondere wandelingen. De eerste is het beroemde Koningspad, de Caminito del Rey, welke dwars door diepe kloven en een groene vallei de schoonheid van de natuur in optima forma laat zien. Na afloop is het heerlijk afkoelen in de helderblauwe zoetwatermeren van El Chorro. Op grotere hoogte liggen er speciale wandelroutes op je te wachten in natuurpark El Torcal. Waar ooit de zeebodem lag, loop je nu hoog en droog tussen unieke rotsformaties, een bijzonder natuurverschijnsel.

Bezoek aansluitend het Middeleeuwse Antequera, de stad waar zoals het lokale gezegde luidt “zoveel kerken staan dat iedere inwoner zijn eigen mis kan opdragen”. Loop ook bij de bakkerszaakjes naar binnen voor de beroemde zoete lekkernijen en proef op elke straathoek de Porra de Antequera, een lokale variant van de Andalusische koude tomatensoep.

Bouwstenen in Antequera

Accommodatie in Antequera

Je verblijft nabij natuurpark El Torcal in een luxueuze B&B. Binnen is het stijlvol gedecoreerd en zijn knusse hoekjes te vinden om te relaxen. Buiten bevinden zich verscheidene terrasjes en een zwembad dat vanaf de heuvel een spectaculair uitzicht biedt over de vallei. Een fantastisch verblijf om de reis ontspannend af te sluiten.

Op de laatste dag lever je de huurauto in op het vliegveld van Málaga en komt deze iconische reis tot een eind.

Deze reis is inclusief:

Garantieregeling

Vlucht en bagage

5 dagen Autohuur

Kleinschalige accommodaties (+ ontbijt)

Persoonlijke service voor en tijdens de reis

CO2 compensatie

Uitgebreid reismagazine met lokale tips

Reisvoorstel ontvangen?

Vraag gerust een vrijblijvend voorstel op maat aan. Aan de hand van je wensen, reisperiode en beschikbaarheid sturen wij een aantrekkelijk reisvoorstel met passende prijsopgave. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en maak je altijd de iconische reis die bij je past qua budget.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

bekijk ook