Fly en drive Sevilla en Sierra de Aracena

Deze city (out)break is de ultieme combinatie van stad en platteland, cultuur en natuur. Naast het levendige en romantische karakter van de historische stad Sevilla ervaar je een oase van rust in de Sierra de Aracena.
1
Dagen
1
Locaties

Programma

Welkom in het politieke en economische hart van de regio: Sevilla. Met het grootste historische centrum van Andalusië is dit een ware culturele parel. De skyline wordt gedomineerd door de indrukwekkende kathedraal waar naast koningen ook Cristoffel Columbus zijn laatste rustplaats heeft gekregen. De aangrenzende Giralda-toren en het verderop gelegen Metropol Parasol, het grootste houten bouwwerk ter wereld, ontvouwen bovendien een stadspanorama dat je niet wilt missen. Net als het Real Alcázar, één van de onderkomens van de koninklijke familie dat met zijn schitterende paleistuinen en passages een lust voor het oog is.

Tijdens zomerse dagen is het heerlijk flaneren langs de rivier in de volksbuurt Triana. Daarnaast kun je verkoeling zoeken in het mooie stadspark María Luisa met het beroemde Plaza de España als fotogeniek middelpunt.
´s Avonds komt de stad echt tot leven wanneer het op de terrassen en in de tapasbars gezellig druk wordt. De kers op de taart is een afsluitend drankje in één van de rooftopbars met uitzicht op de verlichte Giralda-toren, romantischer kan bijna niet.

Bouwstenen in Sevilla

Accommodatie in Sevilla

Je verblijft in een boutique hotel aan de rand van het centrum, op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Persoonlijke service staat hoog in het vaandel bij de familie die dit pand met koninklijke uitstraling al eeuwenlang in bezit heeft. Hier vind je werkelijk een oase van rust.

De auto staat ´s ochtends nabij het vliegveld klaar om opgehaald te worden voor het tweede gedeelte van je fly & drive. In de uiterste noordwesthoek, dichtbij de Portugese grens, ligt de Sierra de Aracena. Dit natuurgebied is minder bekend bij het grote publiek en daarom nog ongerept. Kleine slaperige dorpjes liggen verscholen in de groene heuvels die bedekt zijn met een rijke variatie aan flora die uniek is voor Andalusië. De slingerende wegen door de bossen met aan weerskanten natuurstenen muurtjes geven het landschap een typische beleving van authenticiteit.

Wandelaars kunnen volop genieten van de rust en natuurschoon op weg van dorp naar dorp. Sluit af met een smaakvolle lunch op het dorpsplein waar de lokale kroeg soms in hetzelfde gebouw als het gemeentehuis is gevestigd! Tevens is de streek een culinaire hotspot door de aanwezigheid van typische seizoensproducten zoals wilde paddenstoelen en kastanjes. Het hoofdingrediënt van de Sierra de Aracena is echter de exclusieve Iberische ham. De zwartpotige varkens leven hier als vorsten met voor ieder 1 hectare leefgebied waarin ze heerlijk scharrelen op zoek naar de Bellota-eikels die hun vlees de fameuze smaak geeft.

Bouwstenen in de Sierra de Aracena

Accommodatie in de Sierra de Aracena

Midden in de natuur tussen de kurkbomen overnacht je in je eigen ´casita´, een typisch plattelandshuisje met open haard en keuken voor eigen gebruik. De gastheren zorgen elke ochtend voor een uitgebreid ontbijt zodat je vol energie aan de dag kan beginnen. Het landgoed beschikt over een mooi zwembad, dé plek om te ontstressen.

Op de laatste dag lever je de huurauto in op het vliegveld van Sevilla en komt deze iconische reis tot een eind.

Deze reis is inclusief:

Garantieregeling

Vlucht en bagage

5 dagen Autohuur

Kleinschalige accommodaties (+ ontbijt)

Persoonlijke service voor en tijdens de reis

CO2 compensatie

Uitgebreid reismagazine met lokale tips

Reisvoorstel ontvangen?

Vraag gerust een vrijblijvend voorstel op maat aan. Aan de hand van je wensen, reisperiode en beschikbaarheid sturen wij een aantrekkelijk reisvoorstel met passende prijsopgave. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en maak je altijd de iconische reis die bij je past qua budget.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

bekijk ook